top of page
Pakje Kunst in Ezinge!

Museum Wierdenland

Museum Wierdenland richt zich op het landschap en de cultuur van terpen en wierden in het noordelijk waddenkustgebied. Speciale aandacht wordt besteed aan de wierde van Ezinge en het Nationaal Landschap Middag-Humsterland. Naast de vaste collectie zijn er jaarlijks wisseltentoonstellingen. Ook worden regelmatig activiteiten georganiseerd zoals excursies, lezingen en workshops.

 

De vaste collectie van het museum richt zich op het ontstaan van het terpen- en wierdenlandschap in Noord-Nederland. Daarnaast worden archeologische vondsten uit deze regio getoond. 

 

Wist u dat Ezinge in archeologische kringen wel het 'Pompeii van het Noorden' wordt genoemd? Dat Ezinge de langst permanent bewoonde plaats is van Nederland?

De tijdelijke tentoonstellingen zijn wisselend van aard en inhoud, maar hebben wel een relatie met de doelstellingen van het museum.

Pakje Kunst

Pakje Kunst is een hedendaagse culturele uiting van kunstenaars die veelal gevormd zijn door en/of op het Groninger land met zijn culturele erfgoed. Naast het kennismaken met het ontstaan van het gebied en de geschiedenis van het landschap is er met dit project ook de mogelijkheid kennis te maken met de huidige culturele uitingen. Dit zorgt voor de verbinding van verleden met het heden. Bezoekers  maken kennis met de levende cultuur van Groningen. 

Contactpersoon voor Pakje Kunst is Mirjan Wieringa

Schermafbeelding 2019-07-07 om 18.37.26.
Schermafbeelding 2019-07-07 om 18.37.35.
bottom of page