top of page

Geschiedenis der Kunstautomaten/Art-O-Ma(a)t's, deel 3.

2003 Amsterdam


Kunst uit de automaat in de Staatsliedenbuurt te Amsterdam, van 13 juni tot eind augustus 2003. Georganiseerd door stichting Kunsttraject. In oplage: witte zakdoekjes met daarop geborduurd ‘ever your loving, F. Nightingale’ in het originele handschrift van Florence Nightingale.2005 Haarlem: Art of the Box


Kunst is mooi, creatief, prikkelend en zorgt voor beleving. Voor iedereen op een andere manier. Kunst is nu vaak hoogdrempelig, duur of onbekend en vooral zichtbaar in musea en galeries. Het vinden van mooie en passende kunst heeft vaak tijd nodig. Kunst moet daarom bereikbaar en betaalbaar zijn om mee kennis te maken. Beginnende, talentvolle kunstenaars moeten zich profileren om zichtbaar en vindbaar te worden en om zich door te kunnen blijven ontwikkelen. De middelen hiervoor zijn vaak beperkt.


Het Art of the Box concept gaat dat veranderen en gaat een groot, internationaal publiek op een originele en laagdrempelige manier kennis laten maken met uniek en authentiek hedendaags werk van Nederlandse kunstenaars.

Zodat meer mensen van kunst kunnen genieten en het waarderen en de belangstelling voor (aankoop) van kunst en vormgeving in Nederland toeneemt.


Een doosje uit de automaat kostte toen €10 en kon getrokken worden uit een vintage automaat die door Hugo Kaagman beschilderd was (zie foto). Deze automaat is nu in het bezit van Pakje Kunst en zal in de toekomst ingezet worden als landelijke automaat ergens in Nederland.


Art of the Box was een initiatief van Michel en Ronald uit Haarlem.2013 Nijmegen: Kunst in het klein

Kunst is leuk. Kunst is mooi. Kunst is verrassend. Kunst is inspirerend. Kunst is waardevol. Kunst is groots. Kunst is onbetaalbaar. Of toch niet?


Satijnvogel heeft/had een Tomy Gacha automaat. Zo'n automaat waaruit je een balletje kunt trekken met een verrassing.


Werp 1 euro in de Gacha Artomaat en trek een bal met een klein kunstwerk. Grafiek op postzegelformaat, een mini-schilderijtje, een foto, een gedicht, een 3D-werkje van klei, glas, papier of textiel. Kleine werken van kunstenaars uit Nijmegen en omgeving. Laat je verrassen!
45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page